fbpx
Nieuws

Dit is de meest stipte luchtvaartmaatschappij van 2017

Het Amerikaanse Delta Air Lines is volgens FlightGlobal de meest stipte luchtvaartmaatschappij van het afgelopen jaar. Met een percentage van 85,94 van vluchten die op tijd vertrokken en landden heeft Delta de eerste plaats ingenomen.

5
De top vijf van meest stipte luchtvaartmaatschappijen ziet er als volgt uit. Op nummer één staat het Amerikaanse Delta Airlines, op twee Japan Airlines met een percentage van 85,60. De derde plaats gaat naar het Japanse All Nippon Airways met 83,82, op vier staat Qatar met 83,64 en de hekkensluiter is Scandinavian Airlines met een percentage van 82,94 stipte vluchten. Het is het negende jaar dat FlightGlobal deze lijst publiceert en de eerste keer dat een Amerikaanse airline aan de top van het lijstje staat.

Netwerk
Kijkende naar de top vijf van meest stipte overkoepelende organisaties ziet de lijst er iets anders uit. Hierbij werd gekeken naar de stiptheid van alle maatschappijen die onder een grotere organisatie vallen. In die lijst staat Iberia op nummer één met een percentage van 88,97, Japan Airlines op twee met 86,09, All Nippon Airways op drie met 84,51, Delta op vier met 84,06 en Qatar op vijf met 83,64.

99.000
FlightGlobal baseert de lijst op vluchtinformatie van ongeveer 99.000 dagelijkse vluchten die zij hebben gemonitord. In 2017 werden er zo’n 36 miljoen vluchten geanalyseerd. Zo blijkt dat Delta Air Lines in november, negen dagen op rij, met daarin het drukke Thanksgiving weekend, slechts één van de 23.485 vluchten annuleerde.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button