AirlinesLiefhebberNieuws

Jet Airways ontslaat piloten die cockpit verlieten

Het Indiase Jet Airways schorste eerder deze maand twee piloten die tijdens de vlucht hun cockpit verlieten. Nu blijkt dat de luchtvaartmaatschappij beide piloten heeft ontslagen, zo meldt de Engelse krant Times Now.

Ruzie
Een mannelijke en vrouwelijke piloot kregen op 1 januari tijdens een vlucht van Londen naar Mumbai ruzie. De mannelijke piloot sloeg hierbij zijn vrouwelijke collega die hierop in tranen de cockpit verliet. Toen zij niet terugkwam ging hij een kijkje nemen en liet de cockpit tijdens de vlucht onbemand achter.

Ontslagen
Vandaag bevestigde Arvind Singh, gezagvoerder en senior commandant bij Jet Airways, aan de krant dat beide piloten ontslagen zijn. Volgens bronnen van Times Now werkten de twee piloten al jaren samen en hadden in het verleden ook al eens onenigheid. De mannelijke piloot werkte meer dan tien jaar voor Jet Airways.

Veilig
Het incident deed zich voor in toen het vliegtuig op 1 januari net boven de grens vloog van Iran en Pakistan. Het duurde vanaf die locatie nog twee uur en drie kwartier voordat het vliegtuig met alle inzittenden in Mumbai veilig aan de grond werd gezet.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button