fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Lufthansa en Ryanair nek aan nek

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa Group heeft het afgelopen jaar de meeste passagiers van de grote Europese luchtvaartmaatschappijen vervoert. In totaal vlogen er 130.039.000 reizigers met de maatschappijen die onder de Lufthansa Group vallen.

Lufthansa
Het aantal vervoerde passagiers, dat met achttien procent steeg ten opzichte van 2016 naar iets meer dan 130 miljoen reizigers, vloog met Lufthansa German Airlines, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines. De bezettingsgraad op de vluchten steeg met 1,8 procent naar een percentage van 80,9.

Ryanair
De tweede plaats voor meest vervoerde passagiers gaat naar Ryanair, zij vervoerde vorig jaar 128.770.000 passagiers. Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van 2016. Het verschil in aantal vervoerde passagiers tussen de twee grootmachten is marginaal met 1.269.000 reizigers, oftewel een verschil van minder dan twee procent.

IAG
Op de derde plaats staat de International Airlines Group met een totaal van 104.829.000 vervoerde reizigers in 2017. Het jaar daarvoor vervoerde de groep net iets meer dan 100 miljoen passagiers, wat een stijging van 4,1 procent oplevert.

Air France-KLM
Op de vierde en laatste plaats van deze lijst staat de Air France-KLM groep. In het afgelopen jaar vervoerde de groep afgerond 99 miljoen passagiers, een plus van 5,6 procent ten opzichte van 2016. Nooit eerder vervoerde de groep zoveel reizigers. Air France vervoerde net iets meer dan de helft van de 99 miljoen passagiers. KLM zag het aantal reizigers met 7,5 procent stijgen naar 32,7 miljoen en Transavia vervoerde bijna 15 miljoen reizigers, een stijging van elf procent ten opzichte van 2016.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button