fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Meest afgehandelde vracht voor Luik Airport sinds 1990

In het afgelopen jaar werd er op het vliegveld van Luik 717.000 ton aan vracht afgehandeld, dit is de grootste hoeveelheid vracht die op de luchthaven is verwerkt sinds de oprichting in 1990, zo meldt het Luikse vliegveld.

Twee
Ten opzichte van 2016 steeg het aantal ton afgehandelde vracht van 660.605 ton naar 717.000 ton in het afgelopen jaar, een stijging van 8,5 procent. Vorig jaar zijn er twee nieuwe vrachtvliegers bijgekomen op Luik Airport, Air China Cargo en het Russische Air Bridge Cargo.

Passagiers
In het afgelopen jaar vlogen er 192.000 passagiers van en naar het Belgische vliegveld en het aantal vluchten bleef bijna gelijk aan het aantal van 2016. Er werden in totaal 37.199 vluchten vanaf Luik in 2017 uitgevoerd.

Investeren
Luik Airport gaat dit jaar zo’n 50 miljoen euro investeren in het uitbreiden van opslagplaatsen van goederen. Ook komen er vier hangars bij die plaats bieden aan grote vrachtvliegtuigen. De opslagplaatsen voor de goederen neemt een oppervlakte van 20.000 vierkante meter in beslag.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button