fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Schiphol vergroot capaciteit huidige terminal

Schiphol begint nog deze maand met een grootscheepse verbouwing van vertrekhal 1 en het bijbehorende winkel- en horecagebied. De vertrekhal krijgt net als vertrek 2 een tussenverdieping, waar de security naartoe verhuist.

Tijdelijke
De uitbreiding is nodig om de grote toestroom van reizigers binnen het Schengengebied het hoofd te bieden. Het leeuwendeel van de verbouwing, waaronder het nieuwe securitygebied, moet medio 2020 af zijn. De tijdelijke vertrekhal die vorig jaar werd ingericht, wordt in principe eind 2019 opgedoekt.

Mezzanine
“Extra capaciteit op Schiphol is hard nodig, want het aantal passagiers neemt ieder jaar toe. Ook binnen het bestaande terminalcomplex zijn aanpassingen nodig voor meer ruimte en efficiëntie,” aldus de luchthaven. De bestaande ruimte wordt verbouwd, vernieuwd en uitgebreid. Onder andere door de aanleg van een tussenverdieping, een zogenoemde mezzanine, komt er meer ruimte voor de security, de check-in en de wachtgebieden.

Horeca
Schiphol: “Doordat we de ruimte slimmer indelen, vergroten we de capaciteit.” Als gevolg van de werkzaamheden moeten de wachttijden voor de security worden verkort en een vlotte doorstroming worden bevorderd. Door de security naar een tussenverdieping te verplaatsen, hebben passagiers meer ruimte in het check-in gebied. In de lounge ‘worden de routes verbeterd’ en komen meer winkels en horecavoorzieningen.

Terminal
De eerste werkzaamheden beginnen in januari dit jaar. De tussenverdieping en dus de ingebruikname van de nieuwe securitypoortjes, volgt dan midden 2020. Als laatste wordt het loungegebied onder handen genomen. Dit moet dan begin 2022 af zijn. Een jaar later volgt de oplevering van de hele nieuwe terminal.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button