AirlinesLiefhebberNieuws

Staking piloten Air France van de baan

De eerder aangekondigde staking van piloten van Air France op donderdag 11 januari gaat niet door, zo meldt SNPL, de Franse bond voor verkeersvliegers.

Reden
De reden voor de staking was het passeren van de gezagvoerder die besloot het vliegtuig aan de grond te houden omdat de purser niet kon komen in verband met ziekte. Het ontbreken van een purser op vluchten is volgens veiligheidsvoorschriften niet toegestaan. Voor de gezagvoerder was dit reden om de vlucht te schrappen.

Weigeren
Air France weigerde een vervangende purser te regelen en drong erop aan alsnog te vertrekken. De vakbonden waren ontevreden over de gang van zaken en riepen op om actie te voeren. “Wij kunnen niet tolereren dat ons uit naam van de winstgevendheid schendingen van de veiligheidsregels worden opgelegd”, aldus de voorzitter van een van de bonden.

Staking
Tijdens een gesprek over het incident tussen Air France en de SNPL (Syndicat National Des Pilotes De Ligne France ALPA) gaf de zustermaatschappij van KLM toe dat “het telefonisch druk uitoefenen op verschillende crewleden en het ontheffen van de gezagvoerder van zijn taken” niet de juiste manier van handelen is geweest. Na het gesprek besloot de SNPL af te zien van de staking.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen