AirlinesLiefhebberNieuws

Verkoop Niki gaat door ondanks uitspraak Duitse rechter

De verkoop van de failliete Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki gaat volgens de bewindvoerder door, ondanks de uitspraak van de Berlijnse rechtbank die stelt dat de zaak in Oostenrijk afgehandeld moet worden en niet in Duitsland, zo meldt Reuters.IAG
Vorige maand vroeg de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki faillissement aan, omdat de overname door Lufthansa niet doorging. De International Airlines Group (IAG) stelde zich kandidaat om Niki over te nemen en het onder te brengen als dochtermaatschappij van Vueling.

Klacht
Het schadeclaimbedrijf Fairplane diende een aanklacht in omdat de faillissementsonderhandelingen van Oostenrijk naar Duitsland zijn verplaatst. De aanklacht die door de Berlijnse rechtbank werd behandeld zou roet in het eten kunnen gooien voor de verkoop van Niki aan IAG.

Uitspraak
Afgelopen maandag stelde de Berlijnse rechtbank Fairplane in gelijk zodat de procedure in Oostenrijk afgehandeld moet worden. Niki gaat in beroep tegen deze uitspraak bij het Duitse hooggerechtshof. Hierdoor kan het hele proces een flinke vertraging oplopen. Het hooggerechtshof geeft aan het beroep snel te behandelen.

Door
Volgens de bewindvoerder van Niki gaat de overnameprocedure, ondanks de uitspraak van de rechtbank, gewoon door. Dit zou voor beide partijen goed uitkomen omdat Vueling al een overbruggingskrediet van 16,5 miljoen euro aan Niki heeft verleend, maar dat bedrag zou de Oostenrijkse maatschappij nog maar een paar weken in de lucht kunnen houden volgens de bewindvoerder.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.