fbpx
IncidentenKLMLiefhebberNieuws

Vrouw slaat en bespuugt KLM-crew na weigeren alcohol

Tijdens een KLM-vlucht op 5 januari van Amsterdam naar Panama werd het cabinepersoneel geslagen en bespuugd door een Noorse vrouw nadat de crew weigerde haar alcohol te schenken, zo meldt het openbaar ministerie.

Dreigend
Boven de Atlantische Oceaan begon de 33-jarige man eerst dreigende taal uit te slaan toen hij en zijn 26-jarige echtgenote geen alcohol meer kregen van de KLM-crew. Hierop werd de vrouw gewelddadig en gooide tierend een bekertje naar de senior purser.

Vuist
De vrouw ging daarna naar de pantry om alsnog alcohol te bemachtigen en begon eisen te stellen. Toen de crew alsnog weigerde de vrouw drank te geven sloeg ze met haar vuist een purser in het gezicht, trok aan haar haren en maakte schoppende bewegingen naar haar hoofd.

Bevrijden
Een collega kon de purser bevrijden van de woeste vrouw waarop de gezagvoerder haar in de boeien sloeg. Tijdens het in bedwang houden van de vrouw droeg de crew ovenwanten omdat zij het personeel bespuugde en probeerde te bijten.

Uitgezet
In de tien uur die daarop volgende had het personeel de grootste moeite om de twee passagiers in het gareel te houden. Bij aankomst in Panama werd het koppel overgedragen aan de autoriteiten. Zij zetten de twee weer terug op de eerste vlucht naar Schiphol onder politiebegeleiding, waar ze op 6 januari werden aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. De man is inmiddels vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De strafzaak tegen het echtpaar komt voor op 18 januari, tot die tijd blijft de vrouw in hechtenis zitten.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button