AirlinesLiefhebberNieuws

‘Air France-KLM mee in overnameproces Alitalia’

Air France-KLM wil mogelijk toch meedingen in het overnameproces van de failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia, zo meldt het ANP op basis van de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore.

2009
Volgens de Italiaanse krant, die geen bronnen vermeldt, zou Air France-KLM samen optrekken met easyJet in het overnameproces. In 2009 was Air France-KLM al betrokken bij een doorstart van Alitalia. Toen de Italiaanse maatschappij enkel verlies bleef draaien en opnieuw geld moest vragen van de aandeelhouders trok AF-KLM zich terug.

Etihad
Etihad Airways werd in 2014 een van de aandeelhouders van Alitalia, met een belang van 49 procent, maar ook dat mocht niet baten. De vliegmaatschappij bleef verlies lijden. Sinds het overnameproces voor de Italiaanse maatschappij aan de gang is, deed Lufthansa in oktober vorig jaar een bod op onderdelen van de airline, welke dat zijn is niet duidelijk. Wel wil Lufthansa enkel delen overnemen die helemaal vernieuwd kunnen worden.

Delta
Volgens Il Sole 24 Ore zou Delta Air Lines, die sinds vorige zomer een belang van tien procent kocht van AFKL en hiermee een positie in de raad van bestuur kreeg, een belangrijke rol kunnen spelen bij het financieren van een eventueel bod. De Italiaanse overheid zou deze maand nog een beslissing willen nemen over de verkoop van Alitalia.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close