InnovatieLiefhebberOverig nieuws

Boeing onthult prototype onbemande vrachtdrone

Boeing heeft een nieuw type vrachtdrone onthuld. Deze onbemande vrachtvervoerder kan tot 226 kilo aan producten vervoeren, zo meldt het Amerikaanse bedrijf.

eVTOL
De drone, een elektrisch onbemand vrachttransport toestel, kan verticaal opstijgen en landen. Het electric vertical-takeoff-and-landing (eVTOL) cargo air vehicle (CAV) wordt de komende maanden getest om in de toekomst eventueel ingezet te worden voor logistieke doeleinden.

Drie
Een team van ingenieurs en technici hebben in minder dan drie maanden het CAV prototype ontworpen en gebouwd. De eerste testvluchten in het Boeing laboratorium in Missouri waren succesvol. In de onderstaande video, vrijgegeven door Boeing, is te zien hoe het toestel ingezet kan worden.

Milieu
De drone kan ingezet worden voor allerlei logistieke doeleinden en is wordt door elektrische motoren aangedreven waardoor het een milieuvriendelijke manier is om vracht te vervoeren. Het toestel is 4,57 meter lang, 1,22 meter hoog en weegt 339 kilo. In de toekomst zou het toestel tussen de 16 en 30 kilometer kunnen afleggen met het maximale gewicht aan vracht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close