fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Delta ziet omzet stijgen en winst dalen

Delta Air Lines heeft in het vierde kwartaal van 2017 de omzet met 8,3 procent zien stijgen tot 10,25 miljard dollar. Toch daalde de nettowinst met 8 procent tot 572 miljoen dollar, mede door hogere brandstofprijzen. Dit bleek donderdag uit de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het vrachtvervoer van Delta groeide meer dan het passagiersvervoer, de omzet steeg met respectievelijk met 14,4 en 6,6 procent.

Trans-Atlantisch
Op de routes naar Europa gaat het voor de wind. De joint venture partner van Air France-KLM boekte op de trans-Atlantische routes een omzet van 1,18 miljard, een toename van 9,0 procent.

Positief
De cijfers kwamen voor veel analisten als een positieve verassing. De schadepost van 60 miljoen door de stroomstoring op de luchthaven van Atlanta en sneeuwstorm Benji, heeft relatief weinig impact gehad op de kwartaalcijfers.

2018
Volgens CEO Ed Bastion kan Delta dit jaar blijven profiteren van de stijgende ticketprijzen en daarmee de hogere brandstofkosten drukken. “Vooruitkijkend naar 2018 verwachten we een solide winstgroei, omzetstijging, een verbeterde kostenbasis en verdere integratie van ons internationale partnernetwerk.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button