AirlinesFrequente reizigerNieuws

Hainan Airlines vanaf maart tussen Brussel en Shenzen

De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines vliegt vanaf 20 maart rechtstreeks met een Boeing 787 Dreamliner tussen Brussels Airport en Shenzen, zo meldt de Brusselse luchthaven.

Derde
Het is de derde directe verbinding die Hainan Airlines vliegt vanuit Brussel. Eerdere bestemmingen waren Beijing en Shanghai Pudong. Vanaf 20 maart komt daar Shenzen bij, een stad met 11,4 miljoen inwoners in het zuiden van China, waar twee maal per week op gevlogen wordt.

62
De ceo van de Brussels Airport Company, Arnaud Feist, is blij met de nieuwe bestemming: “We zijn zeer verheugd om met Hainan Airlines een derde rechtstreekse verbinding naar China aan ons netwerk te kunnen toevoegen. Shenzhen ligt in de Pearl River Delta, een regio met zo’n 62 miljoen inwoners. De uitbreiding van het netwerk naar een van de grootste groeiregio’s in de wereld, biedt de Belgische economie en bedrijven nieuwe rechtstreeks bereikbare zakelijke mogelijkheden en afzetmarkten”.

2006
Hainan Airlines is sinds 2006 actief of de luchthaven van Brussel. Toen startte het met een rechtstreekse verbinding naar Beijing, vorig jaar oktober werd daar een rechtstreekse vlucht naar Shanghai aan toegevoegd. Shenzen is de tweede bestemming in het zuiden van China die via Brussels Airport bereikbaar is. Cathay Pacific vliegt vanaf 25 maart 2018 vier maal per week naar Hong Kong vanuit Brussel.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button