fbpx
AirlinesBestellingenLiefhebberNieuws

Levering B777’s aan Iran Air loopt vertraging op

Iran Air plaatste in december 2016 een grote bestelling bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. Volgens de planning zouden de eerste toestellen in april van dit jaar geleverd worden, maar dat lijkt nu te zijn verschoven naar het einde van dit jaar, zo meldt Ch-Aviation.

Bestelling
De bestelling die Iran Air plaatste bestaat uit 50 Boeing 737 MAX 8’s, vijftien Boeing 777-300ER’s en vijftien Boeing 777-9’s. De eerste B777’s zouden komende april aan de luchtvaartmaatschappij geleverd worden. Volgens de plaatsvervangende minister van Wegen en Stedelijke Ontwikkeling, Fakhriya Kashan, wordt er nu verwacht dat de vliegtuigen in het laatste kwartaal van dit jaar geleverd worden.

Trump
Ook zegt Kashan dat, ondanks de oorlogspropaganda van de Amerikaanse president Trump, de export licenties die door de US Office of Foreign Asset Control (OFAC) aan Boeing, Airbus en ATR (Avions de transport régional) zijn verleend nog steeds geldig zijn.

Meer
Een andere Iraanse luchtvaartmaatschappij, Iran Aseman Airlines, kondigde vorige week aan dat zij kijken om de optie voor 30 Boeing 737 MAX 8’s te verzilveren bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Hiervoor moet het huidige handelsstandpunt van Washington niet veranderen. Of de bestelling geplaatst kan worden hangt af de Trump administratie, als zij de huidige handelsverdragen niet aanpassen kan de bestelling doorgaan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button