IncidentenLiefhebberNieuws

Warschau Airport weer open na neuslanding LOT toestel

Het Warschau Chopin Airport is sinds gisteravond weer volledig operationeel nadat eerder op de avond een Bombardier Q400 een neuslanding maakte op de landingsbaan, zo meldt het vliegveld via Twitter.

Neuslanding
Op woensdag 10 januari rond kwart over zeven ‘s avonds wilde de Bombardier Q400 van de Poolse regionale luchtvaartmaatschappij Eurolot landen op de luchthaven van Warschau. Het toestel, dat vanuit Krakau naar de Poolse hoofdstad vloog, kreeg het voorste landingsgestel niet uitgeklapt en moest hierop een neuslanding maken.

Gewonden
In het toestel bevonden zich 59 passagiers waarvan niemand gewond raakte, een van de reizigers plaatste bovenstaande foto op Twitter. Om 11:10 uur werd de landingsbaan weer geopend en konden de vluchten weer vertrekken. Het duurde zo’n vier uur voordat operaties weer opgestart werden na de neuslanding van de Q400.

Chopin
Het Warschau Chopin Airport werd in 1934 geopend en ligt op tien kilometer ten zuidwesten van het centrum van Warschau. Het vliegveld heeft één terminal en er vliegen gemiddeld zo’n 300 vluchten per dag van en naar de luchthaven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen