GoofNaast het nieuws

Naar Amerika! | Column Goof

Toen mijn vader in 1964 met de KLM naar Amerika geweest was, zat bij zijn terugkomst de huiskamer vol. Alle buren waren benieuwd. Helemaal naar Amerika! Met het vliegtuig!

Achttien jaar eerder vond de eerste regelmatige KLM-vlucht naar de New York plaats. Of eigenlijk: ‘Joejork’, want dat moest je toen zo zeggen. Luister maar naar de Polygoon-meneer. Het filmpje over die eerste vlucht staat sinds kort hier op Upinthesky.

Waarschijnlijk is mijn vader met een Douglas DC-8 erheen gevlogen. De fabriek bestaat nu al niet eens meer. We gaan met nu een Boeing Dreamliner naar The Big Apple. De tijd van de Jumbojet is alweer voorbij. Liever tien keer per week met tweehonderd man die kant op, dan vijf keer per week met vierhonderd man. Weliswaar is dat veel slechter voor het milieu, maar ik heb gelezen dat we binnenkort op frituurvet en poep gaan vliegen. Dus dat scheelt dan weer.

O ja, u kunt tegenwoordig uw lacto-ovo-vegetarische maaltijd aan boord van tevoren via internet boeken. En de piloot heeft geen pet meer op. En de stewardess heeft een lange broek aan.

Ja, lieve mensen, de ontwikkelingen staan bepaald niet stil!

Goof Bakker
[email protected] (ook voor al uw reclame!)

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij geeft PlaneOwner uit en schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen