fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Passagiersgroei Brussels Airlines door vervanging vloot

De Belgische luchtvaartmaatschappij ontving in het afgelopen jaar 9,1 miljoen reizigers, een stijging van 17,2 procent ten opzichte van 2016, zo meldt Brussels Airlines.

Stijging
In 2017 reisden er 1,3 miljoen meer passagiers met Brussels Airlines dan het jaar daarvoor. De grootste stijging was te zien op het Europese netwerk, daarop reisden 16,7 procent meer passagiers. Ook de vluchten naar het Midden-Oosten (+14,3 procent), Noord-Amerika (+14 procent) en Afrika (+13,2 procent) zagen meer passagiers.

Vloot
Volgens de luchtvaartmaatschappij is de groei te danken aan de vervanging van de Avro vliegtuigen, die plaats bieden aan 100 passagiers, door Airbus A320’s die voor 180 reizigers plaats aan boord biedt. Ook de integratie van Thomas Cook Airlines België zorgden voor meer passagiers.

Vluchten
In 2016 werden er nog 76.685 vluchten door Brussels Airlines gevlogen, in het afgelopen jaar steeg dat met 6,4 procent naar 81,582 vluchten. Het zetelaanbod groeide met 14,5 procent, maar doordat het passagiersaantal sneller groeide kwam de bezettingsgraad uit op 78,5 procent. In het afgelopen jaar werd er qua vracht 22,6 procent meer vervoerd dan in 2016.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button