AirlinesNaast het nieuwsProfessionalRoutes

Top 10: maatschappijen met meeste nieuwe routes in 2017

Vorig jaar hebben tientallen maatschappijen hun netwerk flink uitgebreid met nieuwe bestemmingen. Uit een ranking* van airlines, opgesteld door anna.aero, blijkt dat vooral de prijsvechters een groot aandeel in de nieuwe lijndiensten vertegenwoordigen. Ryanair is met 278 nieuwe routes veruit het meest gegroeid.

Transavia
In de top 10 komt geen Nederlandse maatschappij voor. Onder de Nederlandse airlines opende Transavia vorig jaar met 36 de meeste nieuwe routes. De maatschappij eindigt daarmee op de 21e plaats. Delta Air Lines is de hoogst genoteerde full-service carrier, met vooral nieuwe binnenlandse routes.

Hier de top 10:
10: Delta Air Lines, 50 routes

09: Volotea, 56 routes

08: Germania, 57 routes

07: Allegiant Air, 67 routes
(c)Remco de Wit
06: Jet2.com, 71 routes

05: easyJet, 79 routes

04: Frontier Airlines, 91 routes

03: Wizz Air, 104 routes

02: Eurowings, 125 routes

01: Ryanair, 278 routes

Schiphol
De nieuwe routes werden vooral geopend in de Verenigde Staten, opgevolgd door Duitsland. Gekeken naar de luchthavens, kregen vooral Europese vliegvelden er nieuwe lijndiensten bij.

Schiphol komt wereldwijd uit op de zevende plaats met 35 nieuwe lijndiensten. Op München kwamen er de meeste routes bij, namelijk 55.

*In de ranking is geen onderscheid gemaakt in routes die voorheen niet werden gevlogen en routes die al door andere maatschappijen werden bediend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close