AirlinesFinancieelOverig nieuws

Emirates wil miljard dollar ophalen

Luchtvaartmaatschappij Emirates wil een miljard dollar ophalen door het uitgeven van obligaties. Dit meldt persbureau Bloomberg.

De golfmaatschappij geeft de obligaties uit door middel van ‘sukuk’, een islamitische vorm van obligaties.

Volgens Bloomberg is Emirates niet het enige bedrijf uit het Midden-Oosten dat obligaties uitgeeft. Veel bedrijven zoeken nu naar geld voordat de hogere rente uit de Verenigde Staten overwaait. Diverse landen gaven de afgelopen tijd obligaties uit omdat de olie-inkomsten teruglopen.

Diverse vormen
Een woordvoerster van Emirates stelt dat het bedrijf altijd op zoek is naar diverse vormen van financiering. “Dat omvat bankleningen, leasen van vliegtuigen, obligaties en sukuk”, stelt ze.

Cijfers
De luchtvaartmaatschappij zag de winst in het eerste financiële half jaar van 2017 nog hard onderuit gaan, maar presenteerde in november wel weer positieve halfjaarcijfers.

913 miljoen
Het is niet de eerste keer dat Emirates met obligaties geld probeert op te halen. In 2015 haalde het bedrijf nog 913 miljoen dollar op. Die obligaties lopen nog tot 2025. Met het geld werden onder andere vier A380’s gefinancierd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen