fbpx
AirlinesKLMLiefhebberNieuwsNL Nieuws

KLM laat opnieuw 747 ontmantelen op Twente

Op vliegveld Twente landt eind januari opnieuw een Boeing 747 van KLM. Het toestel wordt naar Twente gevlogen om daar te worden ontmanteld, zo bevestigt een woordvoerder van KLM aan Up in the Sky.

KLM faseert de komende jaren de Boeing 747-vloot uit. De toestellen worden vervangen door zuinigere tweemotorige toestellen. In december 2017 vloog KLM al een 747 van Schiphol naar Twente. Het toestel werd ontmanteld door Aircraft End-of-Life Solutions, dat vliegtuigen ontmanteld en de onderdelen verkoopt.

Tiende toestel
Het toestel wat eind januari vertrekt, is de tiende 747-400 die de vloot verlaat. Andere 747’s van KLM zijn onder anderen naar de woestijn van Californië gevlogen waar ze gestald zijn.

PH-BFF
Op 22 januari wordt een tweede 747-400 overgevlogen naar Twente. Het toestel heeft de registratie PH-BFF en vliegt sinds 1990 bij KLM. Het vliegtuig is ingericht als combi-toestel en biedt plaats aan 268 passagiers. Uit gegevens van Flightradar24.com blijkt dat het vliegtuig al sinds 25 december aan de grond staat. Het toestel landde toen na een vlucht vanuit Hong Kong op Schiphol.

Geluidsmeting
Als het aan een Apeldoorns raadslid ligt, loopt de vliegroute naar Twente op 22 januari over Apeldoorn. Het raadslid van Lokaal Apeldoorn wil met het toestel laten horen hoe het straks klinkt als vliegtuigen voor Lelystad Airport over Apeldoorn vliegen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button