fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Lufthansa biedt alleen op kleiner Alitalia’

Voordat Lufthansa zich verder mengt in de biedingsstrijd om Alitalia, moet de Italiaanse maatschappij eerst extra bezuinigingsmaatregelen treffen. In een brief, ingezien door persbureau Reuters, tempert Lufthansa-topman Carsten Spohr de verwachtingen voor een snelle deal.

Kleiner
Alleen een kleiner Alitalia met minder vliegtuigen en minder personeel, zou binnen de Lufthansa Group passen, stelt de ceo. Momenteel werken er ruim 9.000 werknemers bij de maatschappij. De vloot bestaat uit 98 vliegtuigen.

Maatregelen
“Hoewel we de waardevolle maatregelen die tot nu toe zijn ondernomen erkennen, zijn we er steevast van overtuigd dat er nog veel werk moet worden verzet voordat Lufthansa in staat zou zijn om de volgende fase van het proces in te gaan,” schreef Spohr in de brief aan de Italiaanse minister van Industrie Carlo Calenda.

Lufthansa zou vorig jaar 250 miljoen euro hebben geboden op een kleiner onderdeel van Alitalia.

AF-KLM
Donderdag werd bekend dat Air France-KLM mogelijk ook wil meedingen in het overnameproces van de maatschappij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button