AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Norwegian upgradet motoren 787’s

Norwegian Air upgradet de komende tijd de motoren van de Dreamliners in de vloot. De maatschappij volgt daarmee het voorbeeld van diverse andere maatschappijen die ook met Rolls-Royce motoren vliegen. Dit melden diverse media.De toestellen van Norwegian worden aangedreven door Trent-1000 motoren van Rolls-Royce. Vorig jaar waarschuwde de motorbouwer al dat de krachtbronnen mogelijk eerder dan gepland onderhoud nodig hadden, omdat delen van de motor sneller kunenn slijten dan verwacht. Diverse maatschappijen besloten daarom een upgrade uit te voeren.

Trent TEN
Norwegian voorziet dertien 787-9’s en acht 787-8’s van een nieuwe motorversie. De 787-9’s krijgen Trent TEN motoren. Dit is een nieuwere versie van de Trent-1000. De motoren van de 787-8 krijgen ook een update, maar volgens een woordvoerder is dat geen nieuwe versie.

Drie dagen
Tegenover de Noorse zakenkracht E24 laat een woordvoerder van Norwegian weten dat de upgrade betaald wordt door Rolls-Royce. De vervanging duurt volgens de Noorse carrier ongeveer drie dagen en gaat niet ten koste van de geplande vluchten.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.