AirlinesIncidentenOverig nieuws

Vleugelpaneel valt van 747 van Japanse regering

Een Boeing 747 van de Japanse luchtmacht is donderdag een vleugelpaneel verloren. Het onderdeel, ter grootte van een laptop, bleek na een vlucht te zijn verdwenen. Dit meldt persbureau Reuters.

Het onderdeel, van 38 bij 20 centimeter zat volgens een woordvoerder van de Japan Air Self Defence Force (JASDF) bij één van de motoren op de rechtervleugel van het toestel. Na een vlucht van Tokyo naar Hokkaido bleek het paneel niet meer op de jumbo te zitten.

Zoektocht
Waar het paneel nu is, is niet duidelijk. Volgens de zegsman is het niet gevonden op de landingsbaan in Tokyo. “Er is geen spoor van gevonden op de landingsbaan. Dus het wordt moeilijk om het te vinden.” De afstand van Tokyo naar Hokkaido bedraagt ongeveer 890 kilometer en voert onder andere over zee.

Onderweg
De beide 747’s zijn inmiddels weer onderweg. De Japanse president Shinzo Abe brengt komende week een bezoek aan Oost-Europa. De president zit volgens Reuters niet aan boord van het toestel waar het paneel van af viel.

Oude vliegtuigen
De twee 747’s die Japan gebruikt zijn door Boeing gebouwd in 1991 en 1992. In 2019 worden de beide toestellen vervangen door twee Boeing 777’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close