AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

‘AF-KLM en easyJet doen samen bod op Alitalia’

Air France-KLM en easyJet hebben samen een bod gedaan op de boedel van Alitalia. Ook Lufthansa en de Amerikaanse investeerder Cerberus zijn met een voorstel gekomen. Dat zei Carlo Calenda, de Italiaanse minister van Industrie vrijdag. Zo meldt het ANP.

Biedingen
De minister heeft tegen de Italiaanse televisie gezegd dat hij de drie biedingen zal bespreken met het bestuur van Alitalia. Daarna wordt er een korte periode ingelast om te bepalen welke bieding het beste is en welke nog kan worden verbeterd.

Meedingen
Eerder deze week meldde de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore dat AF-KLM toch wil meedingen in het overnameproces van de failliete luchtvaartmaatschappij. Volgens de krant zou Delta Air Lines een belangrijke rol kunnen spelen bij het financieren van het bod. De Amerikaanse maatschappij kocht vorige zomer een belang van tien procent van Air Frane-KLM.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close