AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

‘AF-KLM en easyJet doen samen bod op Alitalia’

Air France-KLM en easyJet hebben samen een bod gedaan op de boedel van Alitalia. Ook Lufthansa en de Amerikaanse investeerder Cerberus zijn met een voorstel gekomen. Dat zei Carlo Calenda, de Italiaanse minister van Industrie vrijdag. Zo meldt het ANP.

Biedingen
De minister heeft tegen de Italiaanse televisie gezegd dat hij de drie biedingen zal bespreken met het bestuur van Alitalia. Daarna wordt er een korte periode ingelast om te bepalen welke bieding het beste is en welke nog kan worden verbeterd.

Meedingen
Eerder deze week meldde de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore dat AF-KLM toch wil meedingen in het overnameproces van de failliete luchtvaartmaatschappij. Volgens de krant zou Delta Air Lines een belangrijke rol kunnen spelen bij het financieren van het bod. De Amerikaanse maatschappij kocht vorige zomer een belang van tien procent van Air Frane-KLM.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/