AirlinesFinancieelIndustrieNieuws

AF-KLM: geen bod op Alitalia

Air France-KLM ontkent een bod te hebben gedaan op het failliete Alitalia. In een verklaring zegt de groep dat ze ‘geen deel heeft genomen aan het proces dat is gestart door de Italiaanse autoriteiten om Alitalia over te nemen.’

Voorstel
Vrijdag zei de Italiaanse minister van Industrie tegen de Italiaanse televisie dat Air France-KLM en easyJet samen een bod hebben gedaan op de boedel van Alitalia. Ook Lufthansa en de Amerikaanse investeerder Cerberus zouden met een voorstel zijn gekomen.

Biedingen
De minister zei dat hij de drie biedingen zou bespreken met de bewindvoerders van Alitalia. Daarna zou een korte periode worden ingelast om te bepalen welke bieding het beste is en welke nog kan worden verbeterd.

easyJet
In oktober 2017 gaf easyJet aan interesse te tonen in delen van Alitalia. Een woordvoerder van de maatschappij zegt tegen Up in the Sky dat dit statement nog steeds geldt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen