AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Airbus in gesprek om einde Eurofighter-onderzoek

Airbus zegt in gesprek te zijn met de officier van justitie in München dat mogelijk kan leiden tot een einde aan het corruptieonderzoek naar de Eurofighter-verkopen aan Oostenrijk in 2003.

Gesprek
Airbus zegt niet veel inhoudelijks over het gesprek, maar laat weten in gesprek te zijn over een mogelijke beëindiging van het onderzoek. Zodra dit voltooid is, wordt het resultaat bekend gemaakt, aldus de bouwer.

Steekpenningen
Er wordt vermoed dat bij de aankoop van een aantal Eurofighters fraude gepleegd is. Tom Enders was bij die aankoop CEO van de defensietak van Airbus en is onderwerp van het onderzoek. Hij wordt ervan verdacht dat hij wist dat er steekpenningen betaald werden aan Oostenrijkse ambtenaren, waardoor Oostenrijk bij de Frans-Duitse bouwer Eurofighters bestelde. In december 2017 verliet hij Airbus.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button