fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

Nieuw rapport AF447 crash: piloten zijn schuldig

Een nieuw onderzoeksrapport legt de schuld van de Air France crash in 2009 bij de piloten. Dat meldt persbureau Reuters, die het rapport heeft ingezien.

Onderzoek
Bij de crash van vlucht AF447 in de Atlantische Oceaan kwamen alle 228 inzittenden om het leven. Het vliegtuig was op 1 juni 2009 onderweg van Rio de Janeiro naar Parijs. De piloten verloren de controle over het vliegtuig nadat zij niet de juiste procedures toepasten, zou uit het rapport blijken. De gezagvoerder was vanwege een rustpauze op dat moment niet in de cockpit en keerde drie minuten voor de crash terug. Hij zou geen duidelijke instructies hebben gegeven toen hij de cockpit verliet.

Beschuldiging
Air France verwerpt de conclusies van het onderzoeksrapport. Tegen Associated Press (AP) zegt de maatschappij het een ernstige beschuldiging te vinden tegenover de bemanning. Eerdere rapporten concludeerden dat een technische fout van de A330 de boosdoener was.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button