AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Faillissement Niki moet opnieuw beoordeeld worden

De rechtbank van het Oostenrijkse Korneuburg heeft geoordeeld dat de faillissementsprocedure voor Niki opnieuw moet, melden diverse Duitstalige media. Hiermee lijkt de koop door IAG op losse schroeven te komen.

De uitspraak volgt op een Duitse uitspraak dat het faillissement in Oostenrijk moet worden afgehandeld. De eerdere faillissementsafwikkeling vond plaats in Duitsland, omdat Niki onderdeel was van het Duitse airberlin. De zaak in Berlijn was aangespannen door Fairplane.

Vueling
Eind december 2017 kocht International Airlines Group Niki op voor 20 miljoen euro. De maatschappij wordt, in de plannen van IAG, een dochtermaatschappij van Vueling. Niki behoudt voorlopig de eigen naam en blijft ook actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Andere bieders
Door de uitspraak van de Oostenrijkse rechter maken nu ook Thomas Cook, Tui en Niki Lauda opnieuw kans om de airline over te nemen. “Zij zijn uitgenodigd om te bieden”, aldus een woordvoerder van de rechtbank. In de eerdere procedure boden de drie partijen ook al op Niki, maar toen werden hun boden afgewezen.

Duitsland
Of de uitspraak van de Oostenrijkse rechter stand houdt, is volgens Duitse media nog maar de vraag. In Duitsland tekende de curator van Niki bezwaar aan tegen het oordeel van de rechter in Berlijn. Volgens de curator is de verkoop volgens de regels gegaan. Als de rechter in Berlijn besluit dat de zaak toch in Duitsland afgehandeld moet worden, blijft de verkoop aan IAG staan.

Biedingstermijn
Als de zaak in Oostenrijk wordt afgehandeld, moet de hele procedure wellicht opnieuw gevolgd worden. De rechtbank in Korneuburg geeft geïnteresseerde partijen tot 22 januari om te bieden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button