AirlinesNieuwsProfessional

Virgin America ‘airline-af’ na intrekken AOC

Virgin America bestaat niet meer als airline. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben Alaska Airlines en Virgin America allebei op één vliegvergunning geplaatst. Die staat op naam van Alaska Airlines, meldt de maatschappij.

Alaska Airlines nam Virgin America in 2016 over van oprichter Richard Branson. Hoewel Branson nog de hoop koesterde dat Virgin als naam zou blijven bestaan, liet Alaska Airlines vorig jaar al weten dat de maatschappij volledig opgaat in Alaska Airlines en dat de naam verdwijnt.

Vergunning
Om dat te kunnen doen, moest bij de FAA nog een nieuw airline operator certificate (AOC) afgeven. Dat kreeg Alaska Airlines eerder deze week. “Dit is een groot moment voor ons bedrijf. We worden nu door de FAA erkend als één airline”, stelde Ben Minicucci, president van Alaska Airlines en ceo van Virgin America.

Naamswijziging
Voor reizigers verandert er voorlopig niets. Tot eind april blijven beide merken nog los van elkaar bestaan, daarna verdwijnt de naam Virgin ook. Het loyaltyprogramma van Virgin is op 1 januari al samengevoegd met dat van Alaska Airlines.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button