NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Airbus wil miljoenenschikking in Eurofighter-onderzoek’

Vliegtuigbouwer Airbus biedt een miljoenenschikking om een einde te maken aan het onderzoek naar het Eurofighter-omkoopschandaal, zo meldt de Duitse krant Sueddeutsche Zeitung, op basis van bronnen dichtbij de gesprekken. Het zou gaan om een schikking tussen de 70 en 80 miljoen euro.Gesprekken
Airbus meldde zaterdag in een persverklaring dat er gesprekken worden gevoerd met de officier van justitie in München, naar aanleiding van de vermeende corruptie bij de verkoop van Eurofighter-straaljagers. Airbus geeft geen details vrij over de inhoud van de gesprekken, evenmin als het openbaar ministerie.

Volgens de bronnen moet de schikking een einde betekenen van het onderzoek.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.