fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Airbus wil miljoenenschikking in Eurofighter-onderzoek’

Vliegtuigbouwer Airbus biedt een miljoenenschikking om een einde te maken aan het onderzoek naar het Eurofighter-omkoopschandaal, zo meldt de Duitse krant Sueddeutsche Zeitung, op basis van bronnen dichtbij de gesprekken. Het zou gaan om een schikking tussen de 70 en 80 miljoen euro.

Gesprekken
Airbus meldde zaterdag in een persverklaring dat er gesprekken worden gevoerd met de officier van justitie in München, naar aanleiding van de vermeende corruptie bij de verkoop van Eurofighter-straaljagers. Airbus geeft geen details vrij over de inhoud van de gesprekken, evenmin als het openbaar ministerie.

Volgens de bronnen moet de schikking een einde betekenen van het onderzoek.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button