IncidentenNieuws

Pegasus Boeing 737 glijdt van afgrond – video

Een Boeing 737-800 van de Turkse maatschappij Pegasus Airlines is zaterdagavond kort na de landing op de luchthaven van Trabzon van de baan gereden, en op een steile afgrond tot stilstand gekomen. Aan boord waren 168 inzittenden, iedereen heeft het vliegtuig veilig kunnen verlaten.Drie personen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Helling
Het toestel (TC-CPF) kwam als vlucht PC8622 uit Ankara. Toen het toestel begon af te remmen week het plotseling uit naar links, richting de afgrond en de Zwarte Zee. De snelheid was dusdanig afgenomen dat de 737 op de steile helling tot stilstand kwam. De landingsbaan op Trabzon Airport ligt parallel aan de kustlijn.

Het vliegverkeer is na het incident stilgelegd, zodat de hulpdiensten voldoende ruimte hadden.

De vleugels, motoren en het landingsgestel zijn flink beschadigd. Een van de motoren is in zee terechtgekomen. De Boeing werd iets meer dan vijf jaar geleden door Pegasus als nieuw toestel in gebruik genomen.

Een onderzoek moet de komende tijd de oorzaak van het incident uitwijzen.

Meer beelden, bij daglicht:

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.