fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol pakt brons in 2017

Van alle luchthavens in Europa staat Schiphol op de derde plek van meest ontvangen passagiers in 2017. Op de eerste plaats staat Londen Heathrow met 78 miljoen passagiers.

1. Heathrow
Heathrow, het grootste vliegveld van Europa, ontving vorig jaar 78 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 3,1 procent ten opzichte van 2016. Qua vracht werd er vorig jaar 1,7 miljoen ton afgehandeld, dat staat ongeveer gelijk aan 134.000 Londense dubbeldekkers. In totaal werden er 474.033 vliegbewegingen uitgevoerd op de luchthaven van januari tot en met december.

2. Charles de Gaulle
De grootste luchthaven van Frankrijk verwelkomde 69,5 miljoen passagiers, een toename van 5,4 procent ten opzichte van 2016. De groei kwam vooral door meer passagiers op de intercontinentale verbindingen met de luchthaven.

3. Schiphol
De Amsterdamse luchthaven staat op de derde plek met 68,4 miljoen passagiers die via Schiphol reisden, een stijging van 7,7 procent ten opzichte van 2016. Het aantal vliegbewegingen en de hoeveelheid vervoerde vracht ligt hoger dan op Heathrow. Er werden 496.747 vluchten uitgevoerd en 1,75 miljoen toen aan vracht vervoerd.

4. Frankfurt
De thuisbasis van Lufthansa, Frankfurt Airport, komt uit op een vierde plaats qua passagiersaantallen. 64,5 Miljoen passagiers reisden via de grootste luchthaven van Duitsland, een groei van 6,1 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal vliegbewegingen steeg met 2,7 procent naar 475.537.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button