fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Aantal passagiers IJslandse Wow Air stijgt met 69 procent

Het IJslandse WOW air vervoerde in het afgelopen jaar 69 procent meer passagiers dan het jaar daarvoor. In totaal reisden 2,8 miljoen mensen met de maatschappij, zo meldt de airline.

Passagiers
De bezettingsgraad van WOW air steeg met twee procent naar 88 procent ten opzichte van 2016. In december vervoerde de maatschappij 214.000 passagiers, 23 procent meer dan in dezelfde maand het jaar daarvoor.

Vloot
Volgens de luchtvaartmaatschappij zal tegen het einde van dit jaar de vloot uit 24 toestellen bestaan. Begin dit jaar zal de airline zeven nieuwe vliegtuigen ontvangen bestaande uit twee Airbus A321ceo’s, één Airbus 321neo en vier Airbus A330-300neo’s. WOW air is de tweede maatschappij die de A330-300neo’s in ontvangst neemt.

Bestemmingen
De IJslandse luchtvaartmaatschappij voegt dit jaar nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk. Enkele daarvan zijn Detroit, Cleveland, Cincinatti, St. Louis en Dallas.

Groei
De ceo en oprichter van WOW air, Skúli Mogensen, kijkt positief naar de toekomst: “We schatten dat in 2018 ongeveer 3,7 miljoen passagiers gebruik zullen maken van onze diensten. Ik ben ook erg enthousiast over de innovaties die wij dit jaar gaan introduceren, dit betreft zowel nieuwe bestemmingen als een optimalisering van de ervaring van passagiers bij ons aan boord, om de vlucht met WOW air zo aangenaam mogelijk te maken.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button