fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Brussels Airlines vliegt toch weer met Avro-jet

Ondanks dat Brussels Airlines eind oktober vorig jaar afscheid heeft genomen van de Avro-vloot, voert CityJet voor de Belgische luchtvaartmaatschappij vluchten uit met een AVRO RJ85, zo is te zien op de website flightradar24.

Vlucht
Op de website is te zien dat Brussels Airlines, ondanks het afscheid van de Avro-vloot in het laatste weekend van oktober vorig jaar, door het Ierse CityJet vluchten uit laat voeren met een Avro op korte routes. Zo wordt er met een Avro-jet, een RJ85 met registratie EL-RJO, gevlogen tussen Brussel en het Deense Billund, het Italiaanse Bologne, het Duitse Hannover en het Franse Nantes.

Vloot
De vloot van AVRO toestellen van Brussels Airlines bestond ooit uit 32 vliegtuigen. Het laatste toestel, de OO-DWD, verliet het laatste weekend van oktober 2017 de vloot. Al blijkt dat nu niet meer waar te zijn, gezien de recente vluchten met het toestel.

Video
Voor het afscheid van de toestellen maakte Brussels Airlines vorig jaar nog een afscheidsvideo.

 

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button