fbpx
LiefhebberNieuwsNL NieuwsVliegvelden

Naast KLM 747 ook twee Air France A340’s naar Twente

Twente Airport ontvangt deze maand naast de Boeing 747 van KLM, nog twee widebody’s. Twee Airbus A340-300’s van Air France vliegen naar het Enschedese vliegveld, waar de toestellen worden ontmanteld.

Air France A340
Op 19 januari rond 9:00 uur wordt het eerste Air France-toestel van Parijs Charles de Gaulle naar Twente overgevlogen. Het vliegtuig, de F-GLZI, is ruim 22 jaar oud. Drie dagen later, op 22 januari in de ochtend volgt de 18 jaar oude F-GLZR.

KLM
Diezelfde dag komt ook de Boeing 747-400 van KLM, PH-BFF, naar Twente. De Boeing wordt rond 12:00 uur verwacht. Het toestel vliegt sinds 1990 bij KLM. Uit gegevens van Flightradar24.com blijkt dat het vliegtuig al sinds 25 december aan de grond staat, na een vlucht vanuit Hongkong naar Amsterdam.

AELS
De vliegtuigen worden ontmanteld door Aircraft End-of-Life Solutions, dat de vrijkomende vliegtuigonderdelen vervolgens verkoopt.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button