fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Pakistan wil nationale maatschappij snel verkopen

Pakistan wil de nationale carrier nog voor de landelijke verkiezingen privatiseren. Dat zei minister Daniyal Aziz, die verschillende bedrijven moet verkopen, volgens persbureau Reuters.

Concurrentie
Het verlieslijdende Pakistan International Airlines (PIA) heeft moeite om te kunnen opereren tussen grote concurrenten als Emirates en Etihad. PIA verliest rap terrein in de markt, mede door mismanagement en de gevolgen van de vliegramp waarbij 47 inzittenden om het leven kwamen.

Privatisering
Voor de regering voldoende reden om afstand te doen van de maatschappij. Een eerdere poging tot privatisering mislukte in 2013, door felle weerstand. Er kwam een wet die een privatisering van PIA onmogelijk moest maken.

Onderdelen
Inmiddels zijn nieuwe plannen voorbereid om de privatisering opnieuw op te starten. PIA moet in onderdelen worden verkocht, waardoor de ‘core business’ apart van de andere takken zoals catering en hotels kan worden verkocht.

Er is voor de maatschappij haast geboden bij een overname, PIA staat inmiddels bijna 2 miljard euro in het rood.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button