fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMLiefhebberNieuwsNL Nieuws

Vijfde plaats voor KLM op Luxemburg Airport

In het afgelopen jaar reisden 3,6 miljoen passagiers via Luxemburg Airport. Van de luchtvaartmaatschappijen die van en naar de luchthaven vliegen staat KLM op de vijfde plaats qua passagiersaantallen, zo meldt de Luxemburgse luchthaven.

Luxair
Op de eerste plaats staat Luxair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Luxemburg. De vlieger vervoerde 1,84 miljoen passagiers in het afgelopen jaar. Op de tweede plaats staat Ryanair met 364.000 passagiers. Afgelopen jaar was de eerste keer de Ryanair een volledig jaar van en naar het Luxemburgse vliegveld vloog.

KLM
Op de derde plaats staat Lufthansa met 292.000 reizigers, op vier staat easyJet met 263.000 reizigers en de vijfde plaats gaat naar KLM. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vervoerde 167.000 passagiers in 2017 van en naar Luxemburg Airport.

Juli
In het afgelopen jaar werd er een record verbroken op het vliegveld van Luxemburg. Nog nooit waren er meer dan 300.000 reizigers in één maand via de luchthaven vertrokken of aangekomen. De maand juli was afgelopen jaar de topmaand toen er 362.243 passagiers via Aéroport de Luxembourg reisden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button