fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Aantal passagiers meest punctuele airline stijgt met 22%

Airbaltic zag het aantal passagiers dat voor de Letse luchtvaartmaatschappij koos om op reis te gaan met 22 procent stijgen in het afgelopen jaar, zo meldt airbaltic.

Passagiers
In totaal vervoerde de maatschappij 3.523.300 passagiers in 2017, een stijging van 22 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De bezettingsgraad van airbaltic steeg meet twee procent van 74 procent in 2016 naar 76 procent in het afgelopen jaar.

Vluchten
In het afgelopen jaar voerde airbaltic 50.093 vluchten uit, een stijging van veertien procent ten opzichte van het jaar daarvoor toen er 43.872 vluchten werden volbracht. Airbaltic is door OAG uitgeroepen tot meest punctuele luchtvaartmaatschappij van 2017. In totaal vertrokken en landden 90,01 procent van alle vluchten op tijd.

2017
In het afgelopen jaar voegde de Letse maatschappij dertien nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk. Ook werd de vloot uitgebreid met zeven Bombardier CS300’s. Dit jaar zullen er, volgens de ceo van airbaltic Martin Gauss, routes naar ten minste acht nieuwe bestemmingen geopend worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button