fbpx
AirlinesIncidentenLiefhebberNieuws

Boeing 737 van Alaska Airlines botst tegen de-icing truck

Een Boeing 737-900 van Alaska Airlines botste afgelopen maandag tegen een de-icing truck op het vliegveld van Boston, zo meldt International Business Times.

Botsing
Een Boeing 737-900 van Alaska Airlines met bestemming Portland in de Amerikaanse staat Oregon botste maandagmiddag tegen een truck die de start- en landingsbaan ijsvrij moest houden. Op het Logan International Airport in Boston taxiede het vliegtuig naar de startbaan toen het met de linkervleugel tegen de truck aanbotste.

Gewonden
Op het moment van de botsing zat er niemand in de truck en ook de 166 passagiers bleven ongedeerd. Volgens een van de inzittenden aan boord voelde het alsof het vliegtuig over een verkeersdrempel reed. De passagiers werden uit het toestel gelaten en naar de terminal gebracht.

Twee
Daar duurde het twee uur voordat de luchtvaartmaatschappij de passagiers kon omboeken naar andere vluchten. De reizigers kregen tegoedbonnen om eten en drinken te halen en konden op kosten van Alaska Airlines een overnachting boeken als het niet mogelijk was om op dezelfde dag een andere vlucht te krijgen.

Identiek
Een bijna identiek incident vond een klein jaar geleden ook plaats op het vliegveld van Boston. Toen botste ook een Boeing 737-900ER van Alaska Airlines tegen een de-icing truck en liep de linkervleugel schade op. Toentertijd viel er één gewonde.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button