AirlinesLiefhebberOverig nieuws

Codeshare voor low cost airlines Volaris en Frontier

De low cost maatschappijen Volaris en Frontier Airlines hebben voor het eerst een codeshare overeenkomst gesloten, zo meldt het Amerikaanse Frontier Airlines.

Codeshare
Het in Amerika gevestigde Frontier Airlines en Mexicaanse Volaris werken voor de eerste keer samen op het gebied van het delen van vluchtcodes. Hiermee kunnen reizigers op één ticket een vlucht boeken bij beide maatschappijen.

Nieuw
Nu beide maatschappijen vluchtcodes delen komen er zo’n 20 nieuwe bestemmingen bij in het netwerk van Volaris en een tachtigtal nieuwe routes tussen de Verenigde Staten en Mexico, zo zegt de ceo van de Mexicaanse airline, Enrique Beltranena.

Vloot
Beide maatschappijen vliegen met Airbus A320 toestellen. Volaris heeft een vloot van 71 Airbus vliegtuigen, met nog 128 bestelde toestellen op komst. Frontier Airlines vliegt met 78 toestellen van Airbus en hebben nog een bestelling van 199 vliegtuigen bij de Franse vliegtuigbouwer uitstaan.

Bestemmingen
Volaris vliegt naar 40 steden in Mexico en 28 in de Verenigde staten. Frontier doet zo’n 80 bestemmingen aan in Canada, de Dominicaanse Republiek, Mexico en de VS.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button