AirlinesLiefhebberNieuws

Ryanair ziet stiptheid vluchten dalen in december

De Ierse low-cost maatschappij Ryanair zag afgelopen december minder vluchten op tijd op bestemming aankomen dan in dezelfde maand het jaar ervoor, zo meldt de airline.

Vijf
Het aantal vluchten van Ryanair dat afgelopen december op tijd vertrok op bestemming aankwam daalde met vijf procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Waar in 2016 nog 84 procent van de vluchten op tijd vlogen, daalde dat percentage afgelopen jaar met vijf procentpunt naar 79 procent.

Sneeuw
Van de 52.000 vluchten die de maatschappij in december uitvoerde kwam 79 procent op tijd aan op de bestemming. Volgens Ryanair hebben de vertragingen te maken met de heftige sneeuwval op 10, 11 en 27 december.

Passagiers
Op de 52.000 vluchten in december vorig jaar zaten in totaal 9,3 miljoen passagiers. Over het hele afgelopen jaar genomen staat Ryanair op de tweede plaats van meest vervoerde passagiers. Lufthansa, met 130 miljoen passagiers, troefde de Ierse maatschappij af met een verschil van minder dan twee procent. De Duitse maatschappij vervoerde 1.269.000 meer reizigers dan Ryanair.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button