fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Sterke groei intercontinentale vluchten vanaf München

Het vliegveld van München, Flughafen München Franz Josef Strauß, zag het afgelopen jaar een sterke groei op intercontinentale vluchten, zo meldt het vliegveld.

VS
De sterkste groei van het afgelopen jaar werd gezien op intercontinentale vluchten en dan voornamelijk naar bestemmingen in de Verenigde Staten. Een ruime zeven miljoen passagiers vlogen vanaf München naar Amerika, een stijging van zeven procent ten opzichte van 2016.

Europa
Binnen Europa was op routes naar Spanje en Griekenland de groei het grootst. Op binnenlandse vluchten steeg het aantal passagiers met iets meer dan twee procent naar 9,8 miljoen passagiers.

Records
Met de komst van 2,3 miljoen meer passagiers dan in 2016, een stijging van 5,5 procent, komt het aantal reizigers dat afgelopen jaar via de Duitse luchthaven reisde op 44.577.241. Ook werden er 10.000 meer vliegbewegingen genoteerd dan in 2016, een stijging van 2,6 procent, waarmee het aantal vluchten dat vertrokken en aankwamen op München Aiport op 405.000 komt te liggen. Met zeven procent meer dan het jaar daarvoor eindigde het aantal ton aan verwerkte vracht op 379.000 ton.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button