fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Zes nieuwe Bombardier Q400’s voor brandbestrijding

Het Canadese Conair, een bedrijf dat in brandbestrijding gespecialiseerd is, heeft zes nieuwe Bombardier Q400’s besteld die omgebouwd worden tot blusvliegtuigen, zo meldt flightglobal.

Omgebouwd
De zes Q400’s worden omgebouwd tot blusvliegtuigen. Een speciale tank wordt in het toestel geplaatst waar de blusvloeistof in opgeslagen wordt. De tank wordt zo geplaatst dat het binnen het toestel verplaatst kan worden, zodat de Q400’s ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden zoals het vervoeren van passagiers en vracht, medische evacuaties en het patrouilleren van de kust.

Q400
De omgebouwde toestellen kunnen landen en opstijgen van onverharde banen en ook steile dalingsmanoeuvres kunnen met de Q400 worden uitgevoerd. De kruissnelheid van het vliegtuig bedraagt 667 kilometer per uur. Gebaseerd op de prijslijst van Bombardier is de bestelling van de zes Q400’s 206 miljoen Amerikaanse dollar (168,8 miljoen euro) waard.

Conair
De vloot van het Canadese Conair bestaat uit 65 vliegtuigen waaronder Cesna’s, Avro RJ85’s, en Q400’s. Het bedrijf werd in 1969 opgericht en telt nu zo’n 250 werknemers.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button