AirlinesLiefhebberNieuws

China Southern en American stap dichter bij elkaar

China Southern Airlines en American Airlines zetten de volgende stap in hun partnerschap door de begindatum van de codeshares aan te kondigen. Er worden over en weer codes geplaatst op vluchten in China en de Verenigde staten.

Samen
Vanaf 18 januari vliegt China Southern voor American Airlines verschillende routes vanaf het vliegveld van Beijing naar ander steden in China, zo meldt routesonline. Andersom vliegt American voor de Chinese luchtvaartmaatschappij vanuit Los Angeles en San Francisco naar verschillende steden in de Verenigde Staten. Dat de codeshares eraan kwamen, werd eerder al duidelijk.

Skyteam
China Southern Airlines is aangesloten bij de alliantie Skyteam, waar ook de KLM deel van uitmaakt. In een tv-interview zei de president van de Chinese maatschappij, Tan Wan Geng, dat zij graag met American Airlines willen samenwerken om zo meer voet aan de grond te krijgen in de Amerikaanse luchtvaartmarkt.

Oneworld
De aanvoerder van de oneworld alliantie, American Airlines, kocht in augustus van vorig jaar iets minder dan drie procent van de aandelen van China Southern. Een dergelijke transactie tussen twee maatschappijen die bij andere allianties aangesloten zijn, komt zelden voor. Sinds medio december heeft China Southern ook codeshares met de andere aanvoerder van oneworld, British Airways.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen