AirlinesLiefhebberNieuws

Germania neemt komende maanden afscheid van Boeing 737’s

De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania begint afscheid te nemen van de tien Boeing 737-700’s die zij in de vloot hebben, zo meldt de airline. De Boeing toestellen worden door Airbus A320neo’s vervangen.

Drie
Van de tien Boeing vliegtuigen worden de eerste drie vanaf eind april niet meer ingezet. De laatste toestellen moeten ten laatste aan het begin van het zomerseizoen van 2019 de vloot van Germania verlaten.

A320neo
In de zomer van 2016 bestelde de Duitse maatschappij 25 Airbus A320neo’s met een optie om nog vijftien toestellen van hetzelfde type te kopen. Volgens de planning worden de tien eerste A320neo’s in 2020 geleverd, het jaar daarna komen daar vijf vliegtuigen bij en in 2020 moeten de laatste tien opgenomen worden in de vloot. De A320neo’s bieden plaats aan 180 passagiers.

Omscholing
De piloten van Germania beginnen met een omscholing om de A320neo’s te kunnen besturen. De directeur van Germania, Karsten Balke, is “zeer trots dat we met het begin van de trainingen aan onze piloten een belangrijke fase van de vlootveranderingen zijn ingegaan”.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button