fbpx
LiefhebberNieuws

Groningen Airport groeit een kwart in 2017

Groningen Airport Eelde heeft het afgelopen jaar een toename van 26 procent aan passagiers gezien. In totaal reisden 228.000 passagiers via het vliegveld, zo meldt de luchthaven.

Londen
De groei van de 26 procent meer passagiers is te danken aan een toename van reizigers die van en naar Londen vlogen. Ook op de route tussen Groningen en Kopenhagen nam het aantal passagiers toe. Verder waren de vluchten naar zonnige vakantiebestemmingen in het zomerseizoen ook in trek bij de reizigers.

Uitbreiding
Het komende jaar wordt er weer een groei in passagiersaantallen verwacht op de luchthaven. Deze groei zal gerealiseerd worden omdat het aantal vluchten vanaf het vliegveld in het noorden van Drenthe wordt uitgebreid. Naar Londen wordt er vanaf 26 maart drie keer per dag gevlogen en naar Kopenhagen gaat er tweemaal daags een vlucht. Naar Brussel en München worden dagelijkse vluchten aangeboden.

Zomer
In het hoogseizoen worden er vluchten naar de nieuwe bestemming Nice gevlogen. Tijdens het zomerseizoen biedt de luchthaven wekelijks 55 vluchten aan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button