IndustrieLiefhebberNieuws

Minder leveringen voor Embraer in 2017

In het afgelopen jaar leverde de Embraer 210 vliegtuigen aan klanten, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer. Dat zijn er vijftien minder dan het jaar daarvoor.

Leveringen
Embraer leverde 210 vliegtuigen aan klanten in het afgelopen jaar. Van de toestellen werden er 101 vliegtuigen geleverd aan commerciële afnemers. De andere 109 leveringen bestonden uit privé- en zakentoestellen.

Commercieel
Van de 101 vliegtuigen die aan de commerciële luchtvaart geleverd werden, was de Embraer 175 het meest populair. Daarvan werden 79 exemplaren geleverd, daarnaast werden er nog twaalf E190’s en tien E195’s door klanten in ontvangst genomen.

Privé
Onder de 109 geleverde privé- en zakenjets was de Phenom 300, een lichte lange afstand privéjet, met 54 leveringen het meest in trek. Van de grotere zakenjets was de Legacy 500 het populairst met vijftien leveringen.

American
Embraer heeft tot nu toe 1400 E-jets geleverd. De 1400ste werd door American Airlines in ontvangst genomen. Daarnaast bestelde zij nog tien E175’s. Ook werd in het laatste kwartaal een bestelling geplaatst voor vijftien E175’s door een niet nader genoemde klant. In hetzelfde kwartaal plaatste Belavia, een luchtvaartmaatschappij uit Wit-Rusland, een bestelling voor één E195.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/