Overig nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Nederlander wordt ceo van Brisbane Airport

Gert-Jan de Graaff is benoemd als nieuwe ceo van Brisbane Airport Corporation (BAC). De Graaff is nu nog de topman van JFKIAT, de organisatie die terminal 4 op New York JFK uitvent. JFKIAT is weer onderdeel van Schiphol Group, net als Brisbane Airport.

Brisbane
Brisbane Airport is de derde grootste luchthaven van Australië en één van de internationale luchthavens waar Royal Schiphol Group in participeert. Momenteel wordt een nieuwe start- en landingsbaan aangelegd, waarmee de luchthaven zich opmaakt voor groei.

Potentie
In juni 2018 volgt De Graaff Julieanne Alroe op in deze functie. De Graaff: “De kans om Brisbane Airport te leiden, kon ik niet laten liggen. De luchthaven heeft enorm veel potentie. Vooral in de internationale markt. Terugkeren naar Brisbane voelt bovendien als thuiskomen in de regio waar ik van ben gaan houden. Als ceo van de luchthaven wil ik bijdragen aan de groei van de zaken, de handel en het toerisme in deze regio.”

Gert-Jan de Graaff
Carrière
De Graaff begon zijn carrière bij Royal Schiphol Group in 1995. In 2005 vertrok hij naar Arlanda Airport in Zweden om de functie van Managing Director van ASDC (Arlanda Schiphol Development Company) te bekleden. Twee jaar later reisde hij door naar Brisbane. Daar werkte hij tussen 2007 en 2012 als onder meer General Manager Strategic Planning and Development. Vervolgens werd De Graaff gevraagd om namens Royal Schiphol Group de lead te nemen in de aankoop van een luchthaven in Brazilië. Sinds 2014 is hij ceo van JFKIAT. Vorig jaar reisden meer dan 22 miljoen passagiers via deze terminal en werd de terminal uitgeroepen tot Best Terminal in New York.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close