fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Onderschepping bommenwerpers door ogen piloot – Video

De Koninklijke Luchtmacht heeft een video op Twitter gezet. Daarop is, vanuit de cockpit van een van de Belgische F-16’s, te zien hoe een van de twee Russische bommenwerpers boven de Noordzee begeleid werd.

Onderschepping
Twee Russische Tupolev Tu-160 bommenwerpers vlogen maandagochtend boven de Noordzee in de buurt van de waddeneilanden. Op vraag van de NAVO rukten twee Belgische F-16’s uit om ze te onderscheppen. De Belgische luchtmacht is op dit moment verantwoordelijk voor de veiligheid in het luchtruim van de Benelux. Om die reden bleven de Nederlandse F-16’s, die op Vliegbasis Leeuwarden gestationeerd zijn, aan de grond.

Visueel
Hoe het er vanuit de cockpit uitzag toen de F-16’s naast de Tupolev Tu-160 vlogen wordt in onderstaande video getoond.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button