Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Storm op komst; KLM annuleert 110 vluchten

KLM annuleert voor donderdag 110 vluchten in verband met de westerstorm die is voorspeld voor de ochtend en eerste helft van de middag. Volgens een woordvoerder van KLM gaat het uitsluitend om Europese retourvluchten die komen te vervallen.

Onmogelijk
“We annuleren de vluchten uit voorzorg,” aldus de KLM-zegsman. “Als gevolg van de storm loopt de baancapaciteit terug. Bovendien zorgt de harde wind voor problemen bij de grondafhandeling. Dat wordt op bepaalde tijden moeilijk of zelfs onmogelijk.” Tussen 10 en 12 uur zal dat het geval zijn. Daarom worden intercontinentale vluchten eerder of later gepland. Zodat die door kunnen gaan.

Erger
Het KNMI voorspelt voor donderdag een zware westerstorm, met windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur. In de tweede helft van de ochtend tot aan het begin van de middag wordt het mogelijk nog erger, met windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur.

Verstoord
Woensdag waait het ook al behoorlijk en ondervindt Schiphol daar hinder van. “De baancapaciteit is nu al iets beperkt”, zegt een woordvoerder van de luchthaven desgevraagd. Rond het middaguur stond de teller van het aantal geannuleerde vluchten op rond de dertig. “Voor donderdag gaan we ook uit van een verstoorde operatie.”

Leed
Schiphol adviseert reizigers de site en app van de luchthaven in de gaten te houden en de reisinformatie van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Het KNMI verwacht dat het grootste leed in de tweede helft van de donderdagmiddag geleden is. Dan neemt de wind sterk in kracht af.

Tags

Eva Schouten

Senior editor. Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Behalve voor Up in the Sky, werkt Eva als freelancer voor het Algemeen Dagblad en andere kranten van De Persgroep.

Gerelateerde artikelen