fbpx
Frequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Trein moet concurreren met vluchten Amsterdam Londen

De hogesnelheidstrein Eurostar moet de concurrentie aangaan met vluchten tussen Amsterdam en Londen. Vanaf het voorjaar zal een nieuwe, directe treinverbinding tussen beide hoofdsteden van start gaan, zo meldt het Engelse Daily Mail.

Direct
Als alles volgens planning verloopt zal in het voorjaar de Eurostar een directe verbinding rijden tussen Amsterdam Centraal Station en Londen St. Pancras International. De trein stopt in Rotterdam en Brussel voordat deze verder naar Londen rijdt. Over de duur van de rit, vertrektijden en prijs van de kaartjes is op dit moment nog geen concrete informatie, maar verwacht wordt dat er twee keer per dag een trein in beide richtingen rijdt. De trein zal niet op Schiphol stoppen.

Reistijd
De treinreis van Amsterdam naar Londen duurt op dit moment tussen de vierenhalf en vijf uur, maar met de nieuwe verbinding zal de reistijd, naar verwachting, teruggedrongen worden tot minder dan vier uur. Volgens Mark Smith, oprichter van de Seat 61 international rail website, zal de nieuwe verbinding een grote impact hebben op de manier van reizen tussen de twee hoofdsteden.

Concurrentie
Smith vertelt dat trein marketeers hebben onderzocht dat een reistijd van drie uur met de trein tussen twee bestemmingen, de trein in staat stelt om te concurreren met vluchten tussen dezelfde bestemmingen. Hij voegt eraan toe dat deze tijd inmiddels veranderd is omdat reizigers op het vliegveld vaak langer moeten wachten door verhoogde controles. Ook landden de vliegtuigen vaak buiten het centrum en moet er alsnog een reis van het vliegveld naar het centrum van de stad ondernomen worden. De trein daarentegen vertrekt in het centrum en komt aan in het centrum zonder te hoeven overstappen en te wachten op controles en incheck procedures.

Comfort
Volgens Smith biedt het reizen met de trein ook meer gemak en comfort dan met het vliegtuig tussen de twee steden reizen. Op de trein heeft de reiziger wifi, grotere tafels waaraan gewerkt kan worden en zijn de stoelen, in vergelijking met plaatsen op vliegtuigen van low cost airlines, comfortabeler en ruimer.

Treinkaartjes
Hoe duur de treinkaartjes worden is nog niet duidelijk, maar een woordvoerder van Eurostar vertelde de Daily Mail dat in de komende maanden deze informatie verstrekt wordt. Ook worden dan de exacte reistijden bekend gemaakt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button